INTERIEURFILTER IN DE AUTO HELPT BIJ ALLERGIEËN

Mensen die kampen met allergieën, merken dat deze soms verergeren tijdens of na een autorit. De luchtvervuiling door het verkeer heeft direct invloed op de luchtkwaliteit ín de auto. Een interieurfilter houdt ongewenste deeltjes buiten en zorgt dat automobilist en passagiers prettiger kunnen ademen.

ANTI-ALLERGEEN AUTOFILTER GEEFT LUCHT

In een auto zijn verschillende luchtstromen; van het installatiesysteem, de verwarming en de airconditioning. Deze luchtstromen zorgen voor het nodige comfort, maar tegelijkertijd brengen ze fijnstof en pollen mee de auto in. Niet iedereen zal hier direct last van ondervinden, al zijn roetdeeltjes natuurlijk voor niemand gezond. Voor de mensen die een pollenallergie hebben, maar liefst 30% van alle mensen, geeft een anti-allergeen autofilter direct verlichting. Ieder aircosysteem heeft zijn eigen interieurfilter en dat moet op tijd vervangen worden. Er zijn drie soorten interieurfilters, die net wat anders werken:

  • Deeltjesluchtfilter
    Deze staat ook bekend als de pollenfilter en is zeer geschikt voor handbediende airconditioning.
  • Koolstofinterieurfilter
    Deze interieurfilter voor de auto was eerder bekend onder de naam actieve koolstoffilter, hij past bij een auto met automatische airconditioning.
  • Anti-allergeen filter
    Ook wel bekend onder de naam premium actieve koolstoffilter en eveneens van toepassing bij automatische airconditioning.

PREMIUM ACTIEVE KOOLSTOFFILTER: ANTI-ALLERGEEN FILTER

Voor mensen met pollenallergie, astma of COPD kan een anti-allergeen filter een groot verschil maken. De opwarming van de aarde en de toenemende hoeveelheid CO2 in de lucht, zorgen voor een toename van pollen. De periode waarin mensen met een pollenallergie lastig hebben is met de jaren langer geworden; het speelt nu al van maart tot oktober. De anti-allergeen filter houdt bacteriën en allergenen buiten, evenals maar liefst 94% van alle fijnstofdeeltjes, kleiner dan 1 micrometer. Dat is bijna 20% meer dan bij een koolstofinterieurfilter.

VERKEERSVEILIGHEID

De link tussen een interieurfilter en de verkeersveiligheid wordt wellicht niet direct gelegd. Toch blijkt uit onderzoek dat bestuurders die last hebben van een allergie 30% meer kans hebben op een ongeval. De effecten van de allergie, zoals snotterigheid, hoofdpijn en betraande ogen hebben een negatieve werking op de rijprestatie en het reactievermogen. Ook de zichtbeperkende film, die zich langzaam vormt op de vooruit van een auto met een vervuilde filter, is een reden om de interieurfilter van de auto op tijd te vervangen. Tot slot kan een vervuilde interieurfilter voor oververhitting van de ventilatiemotor zorgen.

INTERIEURFILTER VERVANGEN

Nabuurs werkt met professionals die weten hoe jouw Peugeot werkt en zij vervangen graag de interieurfilter van je auto. Schoon en veilig op weg is tenslotte voor iedereen belangrijk. Je kunt eenvoudig een afspraak maken via deze website.

AFSPRAAK MAKEN