Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control Dit is de nieuwe manier van het gebruik van Cruise Control. U zorgt er niet alleen voor dat u de gewenste snelheid rijdt, maar tevens dat u gepaste afstand houdt op uw voorganger. Mocht het nodig zijn, dan kan dit systeem uw auto ook volledig tot stilstand brengen (bij automatische transmissie) of afremmen tot 30 km/h (bij handgeschakelde transmissie).

Lane Departure Warning System

Dit systeem werkt met behulp van een camera achter de voorruit bij de binnenspiegel. Daarmee detecteert uw auto de onderbroken of doorgetrokken wegmarkeringen. Bij een dreigende overschrijding van deze markeringen zal uw auto u als bestuurder waarschuwen met een geluidssignaal. Er zijn ook uitgebreidere systemen mogelijk waarbij de auto ook zelf een koerscorrectie uitvoert. Dit systeem noemt men het Lane Keeping System. Uw auto zal dan automatisch correcties uitvoeren, dit ziet en voelt u aan het stuurwiel en wordt weergegeven op het instrumentenpaneel.

Snelheidslimietherkenning

De snelheidslimietherkenning detecteert en leest de borden met snelheidslimieten en laat dit zien op uw instrumentenpaneel. Ook houd het systeem rekening met opgeslagen informatie vanuit het navigatiesysteem. Dit systeem is zeer geavanceerd omdat zelfs de Cruise Control hieraan gekoppeld kan worden. Op het moment dat er op een bepaalde weg een snelheidslimiet van 50 km/h wordt aangegeven, kunt u de Cruise Control hier direct op laten aanpassen doormiddel van een snelle handeling.

Driver Attention Alert

Aan de hand van afwijking in de koers ten opzichte van de wegmarkeringen bepaalt Driver Attention Alert de oplettendheid van de bestuurder. Na drie waarschuwingen met de melding “Let Op” (inclusief geluidssignaal) activeert het een systeem automatisch een waarschuwing met “last een rustpauze in”. Dit gaat in combinatie met een luider klinkend geluidssignaal.

Active Safety Brake en Distance Alert

Het Distance Alert systeem waarschuwt u als bestuurder voor een dreigende aanrijding wanneer er niet voldoende afstand wordt gehouden met de voorligger. Active Safety Brake is een automatische noodrem, welke zowel vaste als bewegende obstakels detecteert. Uw auto kan met dit systeem dus zelf ingrijpen als de bestuurder dit niet doet. Zodoende kan uw auto dus een aanrijding voorkomen door automatisch te remmen of de zwaarte hiervan beperken door de snelheid te verminderen.

Wij helpen u graag!

Op deze webpagina hebben we de belangrijkste ADAS-systemen uitgelegd en aangegeven waarom deze systemen belangrijk zijn. De bijgevoegde video’s geven een beter beeld van de werking van deze systemen. Maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u extra uitleg wenst, of de systemen zelf wilt ervaren tijdens een proefrit. Neem daarvoor gerust contact met ons op!

Onze passie voor auto’s ziet u niet alleen terug in ons ruime aanbod en de wijze waarop wij deze presenteren. Maar ook in de persoonlijke wijze waarop wij u zullen adviseren!

Neem contact opBekijk onze voorraad