Duurzaam autobedrijf door duurzame bedrijfsvoering | Nabuurs

Duurzaam Autobedrijf

Nabuurs is sinds 29 november 2010 een Erkend Duurzaam autobedrijf. Dit betekent dat het bedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzaamheid heeft verankerd.

Dagelijkse praktijk
Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft de directie van Nabuurs een helder antwoord: “Wij hebben duurzaamheid in onze totale bedrijfsvoering verankerd. Van strategie tot operatie. Dit betekent in de praktijk dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de smeermiddelen en alle andere onbruikbare materialen. Ook zijn we bewust bezig met het besparen van energie.”

Langdurig traject.
Al in 2007 is de nieuwe directie van de Nabuurs van start gegaan met de ontwikkeling van een duurzame bedrijfsvoering. “Het is onze missie om een klantgerichte en duurzame dienstverlener te zijn in de mobiliteitsbranche. We doen dit door te werken met gemotiveerd en goed opgeleid personeel. Dit zullen we nog vele jaren nastreven.”

Officieel en uniek
“Met de lange termijn visie streven we dus duurzaamheid na in alle bedrijfsdisciplines. Als directie hebben we daarom gemeend onszelf hierin te willen laten toetsen door een onafhankelijke instantie. Namens de BOVAG wordt deze toetsing verzorgd door IVQM, speciaal opgericht om de autobranche duurzamer te maken. Wij zijn er trots op dat wij als één van de eerste in onze omgeving dit predicaat hebben behaald voor onze vestigingen in Cuijk, Uden en Venray. Daarmee zijn wij tevens de eerste Peugeot-dealergroep van Nederland die zichzelf Erkend Duurzaam mag noemen!”

Duurzaam ondernemen
Ook buiten het bedrijf neemt Nabuurs zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus door deelname en sponsoring van goede doelen en lokale verenigingen. Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Nabuurs staan dan ook alle schone en zuinige modellen van het merk Peugeot. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de vele mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”