Waarom olie verversen en automaatbak spoelen?

Veel autofabrikanten zeggen dat de automatische versnellingsbak “filled for life” is. Het verversen van de versnellingsbakolie is dan ook niet opgenomen in het onderhoudsschema. Er is echter wel degelijk een verversingstermijn voor de olie die afhankelijk is van het type auto. Producenten van versnellingsbakken onderschrijven dit.

Gevolgen van vervuiling

Zodra de versnellingsbak slecht schakelgedrag vertoont, is het eigenlijk al te laat. Een bonkend geluid of het overslaan van de versnelling zijn problemen die kunnen ontstaan als gevolg van opgehoopt vuil in het mechanisme.

Voorkom hoge reparatiekosten

Voorkom onnodige kosten en laat op tijd uw automatische versnellingsbak grondig reinigen en de olie verversen.

Motul EVO

Het Motul EVO-concept is de eerste 100% complete verversings- en reinigingsbeurt voor de olie in uw automatische versnellingsbak. Bij handmatige verversing van de olie blijven er oude resten achter in het mechanisme. Daarom is Nabuurs partner van Motul EVO!

Uw voordelen op een rij:

 • Een langer leven van de automatische versnellingsbak
 • Probleemloos en optimaal schakelen
 • Het voorkomen van vroegtijdige slijtage
 • Het voorkomen van onnodig hoge kosten
 • Verlagen van het brandstofverbruik

Hoe ontstaat vervuiling van ATF?

Tijdens de levensduur van de versnellingsbak wordt de transmissievloeistof (ATF) belast door hoge temperaturen, mechanische belasting, oxidatie en chemische ontbinding. Na verloop van tijd raken de vitale hydraulische systemen van de transmissie verstopt met afzettingen en carbonaten.

Warmte

Bovendien is warmte de belangrijkste oorzaak van ATF-oxidatie. De transmissievloeistoffen worden aan hoge temperaturen blootgesteld, waardoor het verouderingsproces versnelt.

Mechanische schade

Ook is mechanische schade aan de versnellingsbak onvermijdelijk. Dit betekent dat metaaldeeltjes die in de ATF-vloeistof eindigen, vroeg of laat ernstige problemen zullen veroorzaken. Dit kan resulteren in aanzienlijke schade met hoge reparatiekosten.

 

Ervaart u al problemen?

Is het schakelgedrag van uw automatische versnellingsbak al verslechterd? Merkt u trillingen of plotselinge schokken tijdens het opstarten? Voelen schakelmomenten vertraagd of onnodig? Of gaan ze gepaard met vreemde geluiden?

De oplossing: Motul EVO

Verslechterde prestaties bij het schakelen tussen versnellingen kan opgelost worden door professioneel onderhoud, met een speciale machine die de volgende problemen oplost:

 • Vertraagd schakelen
 • Plotseling of onnodig schakelen
 • Trillingen in de auto tijdens hoge belasting
 • Trillingen van de auto tijdens parkeren of stilstand

Door het reinigen, spoelen en volledig vervangen van de ATF-vloeistof worden vuil en slijtagedeeltjes geheel verwijderd. De nieuwe ATF-vloeistof heeft maximale efficiëntie in een gereinigd smeercircuit voor een langere periode.

Wij helpen u graag!

Ziet u het belang in van het spoelen van de automatische versnellingsbak, dan kunnen wij dit prima voor u verzorgen. De prijs is sterk afhankelijk van het merk en model auto. Sommige auto’s zijn uitgerust met een filter dat vervangen moet worden. Sommige auto’s hebben een stalen filter in de versnellingsbak dat niet vervangen hoeft te worden. Ook de hoeveelheid en soort olie kunnen verschillen.

Duidelijkheid vooraf

Indien u al problemen ervaart met uw versnellingsbak, zullen wij vooraf een beetje olie aftappen en laten analyseren. Zodoende kunnen we een inschatting maken van de eventuele inwendige schade. En dus ook de mate waarin de spoeling de problemen zal kunnen verhelpen.

Prijsopgave vooraf

Wij vinden het belangrijk om vooraf duidelijkheid te scheppen over de te verwachten kosten. Daarom bekijken wij vooraf wat er precies allemaal nodig is om het spoelen optimaal te laten verlopen. U ontvangt van ons altijd vooraf een prijsopgave.

Online afspraak maken

Via onderstaand formulier kunt u snel en eenvoudig online uw afspraak plannen. U kijkt direct in onze planning en bent dus in staat om het voor u gewenste moment direct vast te leggen.

Alle merken zijn bij ons welkom!

Waarom kiest u voor Nabuurs?

 • Wij hebben passie voor auto’s
 • Wij zijn al meer dan 60 jaar een betrouwbare partner voor onze klanten
 • Wij zijn een gemotiveerd team dat voor u klaar staat
 • Wij beschikken over een modern uitgeruste werkplaats
 • Wij zijn servicedealer van Peugeot en Citroën

Het is onze missie om met onze persoonlijke benadering, vernieuwende mobiliteitsoplossingen en aanstekelijk enthousiasme ervoor te zorgen dat u net zo’n auto-liefhebber wordt als wij dat al meer dan zestig jaar zijn!

Met trots kunnen wij zeggen dat wij een prominente aanbieder van mobiliteitsdiensten zijn in het Land van Cuijk. Ons werkgebied bevat de woonplaatsen: Beers, Beugen, Boxmeer, Cuijk, Escharen, Gassel, Grave, Groeningen, Groesbeek, Haps, Heumen, Holthees, Katwijk, Landhorst, Langenboom, Ledeacker, Linden, Maashees, Malden, Middelaar, Mill, Milsbeek, Molenhoek, Mook, Nijmegen, Oeffelt, Oploo, Overasselt, Overloon, Plasmolen, Rijkevoort, Sambeek, Sint Agatha, Sint Anthonis, Sint Hubert, Stevensbeek, Velp, Vianen, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem, Wanroij, Westerbeek, Wijchen en Wilbertoord.

Meer over Nabuurs