Jaren '60

In januari 1964 richt Tonny Nabuurs Automobielbedrijf Nabuurs op, in de oude werkplaats van Nabuurs Transport in Haps. Samen met zijn broer Marius, die later dat jaar bij Tonny kwam werken, vertegenwoordigden zij het subdealerschap van het merk Ford.

Als gevolg van de groeiende klantenkring is het autobedrijf in 1967 genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe grotere locatie aan de Beerseweg in Haps, vlak bij het transportbedrijf. Na gestart te zijn in het nieuwe pand ontstaat de behoefte aan een extra arbeidskracht, dus ook broer Henk doet zijn intrede in het bedrijf.

Jaren '70

In 1971 zal ook Jac zich als vierde broer toevoegen tot het bedrijf, waarmee de 1e generatie compleet is.

Vervolgens wordt in 1972 het officiële dealerschap van het merk Simca verworven. Later dat jaar wordt in Cuijk een servicepunt opgericht met daarbij een Shell tankstation. Om de activiteiten van het merk Simca uit te breiden over een groter gebied wordt in Grave een nieuwe vestiging opgericht.

Als extra activiteit beschikt deze vestiging over een afdeling voor schadeherstel. In 1979 wordt het Mazda-dealerschap overgenomen in Nieuw-Bergen, waardoor het bedrijf over vier vestigingen beschikt.

Jaren '80 en '90

De vestiging in Nieuw-Bergen start in 1981 met het dealerschap van Mercedes-Benz, naast het reeds bestaande dealerschap van Mazda. Tevens wordt het merk Simca wereldwijd gesplitst in Talbot en Chrysler. Het Simca-dealerschap van de Nabuurs-bedrijven in Cuijk, Grave en Haps gaat dan over in het dealerschap van Peugeot-Talbot.

In 1984 komt Tonny Nabuurs, directeur en oprichter van het bedrijf, onverwacht te overlijden. Vanzelfsprekend heeft dit een grote impact op de familie en het bedrijf. In de navolgende periode vormen de broers Marius, Jac en Henk de directie van het bedrijf.

Vanuit de zakelijke markt neemt vervolgens de interesse in lease-auto´s toe, zodat Nabuurs Lease als extra activiteit wordt opgericht in 1985. Halverwege de jaren ’90 wordt opnieuw groei gerealiseerd met een extra vestiging. In Venray wordt een bestaand Peugeot-dealerbedrijf overgenomen. In Nieuw-Bergen wordt gestopt met de Mazda activiteiten.

Jaren '00

In de zomer van 2000 wordt de nieuwe hoofdvestiging in Cuijk geopend, waarin alle Peugeot-activiteiten van de vestigingen van Cuijk, Grave en Haps gecentraliseerd worden. De vestiging in Haps wordt in gebruik genomen voor schadeherstel. In 2001 verhuist daarna het Shell-servicestation vanuit het centrum van Cuijk naar de nieuwe hoofdvestiging.

In 2002 wordt de nieuwe Europese wetgeving bekend, met als gevolg dat fabrikanten het aantal dealers sterk terug willen dringen. Nabuurs kiest voor een sterke Peugeot-organisatie en stoot de Mercedes-Benz vestiging in Nieuw Bergen af. Om het afzetgebied van Peugeot te vergroten wordt in 2003 de vestiging Veghel overgenomen.

In 2007 dragen Marius, Jac en Henk het stokje over aan de 2e generatie. Miranda Nabuurs (dochter van Tonny), Ilse Nabuurs (dochter van Marius) en Jeroen Nabuurs (zoon van Henk) zijn vanaf dat moment de nieuwe eigenaren en directie van het familiebedrijf.

Jaren '10

In 2013 verhuist Nabuurs de vestiging in Veghel naar een nieuw gerealiseerde locatie in Uden. De autobranche heeft in deze periode te maken met grote veranderingen, zoals de komst van hybride en elektrische auto’s. Peugeot speelt in op die veranderingen door het aantal dealervestigingen terug te brengen naar 34, in de grootse steden van Nederland. In de omliggende gebieden is alleen nog ruimte voor secundaire verkoopvestigingen en servicepunten.

Om succesvol te blijven heeft Nabuurs ervoor gekozen om per 1 november 2017 de vestigingen van Cuijk en Venray samen te voegen in Cuijk. De Udense vestiging van Nabuurs wordt verkocht. Door de activiteiten in Cuijk te centraliseren, kunnen we daar maximaal investeren in persoonlijk contact, hoogwaardige kwaliteit en een uitgebreid dienstenaanbod. Vanaf 2018 is Nabuurs servicedealer van de merken Peugeot en Citroën.

De toekomst maken we graag samen met u!