Auto checken voor aankoop

Wanneer u een nieuwe auto gaat kopen, dan heeft u vooral te maken met een wensenlijst. Voldoet de auto aan alle musthaves en nice-to-haves en past het binnen uw budget? Laat u nooit verleiden door het verhaal van een enthousiaste autoverkoper, maar blijf realistisch en houdt uw lijstje er desnoods letterlijk bij.

Een gebruikte auto vraagt wat meer dan het nalopen van uw eigen lijstje. Controleer ook onderstaande punten:

  • Heeft de auto alle originele onderdelen nog? Als er schermen of spiegels vervangen zijn, kan dat duiden op een aanrijding. Uiterlijk kan dit dan zijn opgelost, maar u weet natuurlijk niet of er achter het nieuwe scherm nog schade is aan bijvoorbeeld de motor.
  • Hoe is de autolak? Het gaat niet alleen om het esthetische plaatje, maar oneffenheden en kleurafwijkingen kunnen een teken zijn van overgespoten schade, die niet vermeld is.
  • Roest is vervelend en kan de staat van de auto flink verslechteren. Kijk ook altijd goed onder de auto voor roestplekken.
  • Kan de verkoper alle instructieboekjes aanreiken en heeft hij ook een compleet en up-to-date onderhoudsboekje?
  • Controleer de staat van de banden. Vier nieuwe banden aanschaffen kost het nodige, hier moet u dus rekening mee houden bij het onderhandelen.

Aankoopkeuring auto

Als u voor een occasion gaat, zorg dan dat u met de juiste kennis gaat kijken. Heeft u deze zelf niet, vraag dan iemand uit uw omgeving mee. Een extra check kan plaatvinden in de vorm van een aankoopkeuring. Uiteraard moet de verkopende partij hiermee akkoord gaan, u doet dit immers voordat u de auto hebt gekocht.

Afspraak maken

De auto gekocht en dan?

Heeft u de auto die voldoet aan uw wensen en past binnen uw budget? Gefeliciteerd! Het is nu tijd om ervoor te zorgen dat de auto wettelijk gezien ook van u is. De auto moet op uw naam worden gezet, dit gebeurt bij het postkantoor, een kenteken loket of bij het autobedrijf waar u de auto koopt. Tenaamstelling, heet dit. Vergeet ook niet om direct een autoverzekering af te sluiten, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Nog even langs de wasstraat voor een poetsbeurt van in- en exterieur en de auto voelt helemaal van u.

Wij helpen u graag

In onze mooi showroom staat vast een model dat voor u interessant is. Een proefrit is dan natuurlijk mogelijk.

Proefrit aanvragen