Was regelmatig uw auto!

Ook is het regelmatig wassen van uw auto van belang voor de levensduur van de auto. Een beetje viezigheid is geen probleem, maar vuil op uw auto kan na verloop van tijd schade veroorzaken. Neem bijvoorbeeld strooizout, daarmee worden lak en rubbers aangetast, ook aan de onderkant van uw auto. Ook de zuren in vogelpoep kunnen resulteren in lakschade.

Naast de levensduur van de auto is het regelmatig wassen van de auto ook van belang voor uw rijveiligheid, vooral bij moderne auto’s die zijn uitgerust met sensoren en/of camera’s. Zulke technologische hulpmiddelen functioneren minder goed wanneer vuil zich ophoopt.

Zelf uw auto wassen: de stappen!

Stap 1 – Spuit de auto af

Start altijd met het grondig afspuiten van de auto, liefst met hoge druk. Op deze manier spoelt u het ergste vuil, zoals zand en kleine steentjes, van de auto.

Stap 2 – Auto wassen met twee emmers en een microfiber washandschoen

Maak bij het wassen van uw auto altijd gebruik van twee emmers. Een emmer voor het sop en een emmer voor het afspoelen van de washandschoen. Zo spoelt u het ergste vuil van de washandschoen, waardoor de washandschoen schoner blijft en de kans op krassen wordt verkleind.

Maak bij voorkeur geen gebruik van een standaard spons. In een spons kan het vuil, zoals zand en steentjes, zich gemakkelijk ophopen. Hierdoor kunnen tijdens het wassen krassen op de lak ontstaan.

Stap 3 – Gebruik een goede autoshampoo

Gebruik voor het wassen van uw auto een goede autoshampoo. Speciale autoshampoo ’s zijn zo ontwikkeld dat ze de lak van de auto niet aantasten en toch voldoende reinigend vermogen hebben. Daarnaast zorgen deze shampoo ‘s vaak voor een waterafstotend effect waardoor de auto sneller droog is.

Afwasmiddel is niet geschikt om de auto mee te wassen omdat afwasmiddel een sterke vetoplosser is. Hierdoor beschadigt de lak van de auto en zal de lak doffer worden.

Stap 4 – Was de auto van boven naar beneden

Een auto wast u altijd van boven naar beneden. Dat is belangrijk omdat een auto aan de bovenkant vaak minder vies is dan aan de onderkant,  waardoor uw washandschoen en sop langer schoon blijft. Doordat u aan de bovenkant start met het wassen van de auto kan het onderste gedeelte wat langer inweken. Hierdoor is het onderste gedeelte gemakkelijker te wassen.

Maak tijdens het wassen geen draaiende bewegingen met uw hand. Door draaiende bewegingen te maken kunt u ‘swirls’ veroorzaken. Dit zijn cirkelvormige krassen die vooral in het zonlicht goed te zien zijn.

Stap 5 – Spoel de auto af

Nadat u de auto met de washandschoen hebt gewassen spoelt u de auto nogmaals af met schoon water om zo alle sopresten goed van de auto te verwijderen.

Stap 6 – Droog de auto

Door de auto vervolgens goed af te drogen voorkomt u strepen en vlekken. Net als bij het wassen van de auto kunt u de auto ook het beste van boven naar beneden drogen. Op deze manier blijft uw doek het langste droog. Het beste kun je voor het drogen van de auto een watermagneet gebruiken. Oftewel een zachte doek die geen beschadiging aan de lak aanbrengt.

Wasservice

Heeft u niet de mogelijkheid of apparatuur om uw auto thuis goed te wassen? Of heeft u helemaal geen zin om uw auto zelf te wassen? Maak dan gebruik van onze wasservice!

Onze wasgelegenheid is voorzien van vier wasboxen en een volledig automatische carwash. Door de automatische toevoeging van reinigingsproducten hoeft u zelf eigenlijk nergens meer aan te denken. Onze carwash beschikt over verschillende programma’s, zodat u volop keuze heeft in de mate waarin u uw auto wilt laten reinigen.

Meer info

Wij helpen u graag!

Wilt u meer tips ontvangen over het goed en gemakkelijk wassen van uw auto? Bent u op zoek naar goede materialen om uw auto te wassen? Wij geven u graag advies! Ook kunnen wij via onze goede inkoopkanalen professionele materialen leveren om uw auto in goede conditie te houden.

Krijgt uw auto in onze werkplaats zijn periodieke onderhoudsbeurt, dan bieden wij u ons beste wasprogramma voor de halve prijs. Zo krijgt u uw auto weer netjes gewassen mee. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij uw auto volledig van binnen en buiten poetsen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Afspraak makenContact