Wat is voor mij de beste keus?

Een vraag die wij vaak gesteld krijgen: “Wanneer is het verstandig om voor een dieselauto te kiezen?” Dat een dieselauto vervuilender is dan een benzineauto is bij de meeste mensen wel bekend. In steeds meer binnensteden worden oudere dieselauto’s dan ook geweerd. Met een dieselauto dient u dus rekening te houden met (toenemende) gebiedsbeperkingen. Toch kan het interessant zijn om voor een dieselauto te kiezen in plaats van een benzineauto, dit is mede bepalend door het omslagpunt.

 

WAT BETEKENT HET OMSLAGPUNT BIJ EEN BENZINE OF DIESELAUTO?

Met het omslagpunt wordt het moment bedoeld waarop het goedkoper is om een dieselauto te gaan rijden in plaats van een benzineauto. Om te kunnen beslissen of het rijden van een dieselauto voor u als automobilist voordeliger is dan het rijden van een benzineauto is het aantal kilometers dat u per jaar rijdt bepalend. Wanneer u veel kilometers per jaar maakt, dan is het voordeliger om een dieselauto te rijden. Maar wat is veel? Gemiddeld gezien ligt het omslagpunt op 25.000 kilometer per jaar. Als u meer kilometers maakt dan dat, dan bent u met een dieselauto doorgaans voordeliger uit.
Om het omslagpunt bij een benzine- of dieselauto voor uzelf uit te kunnen rekenen is het zaak dat u naast het aantal kilometers dat u per jaar rijdt ook kijkt naar:
  • De motorrijtuigenbelasting
  • De brandstofkosten
  • Afschrijving
  • Onderhoud van de auto

HET OMSLAGPUNT: EEN PERSOONLIJK PUNT

Overweegt u om een nieuwe auto aan te schaffen of vermoed u dat u, vanwege veranderingen in je persoonlijke situatie, met een te duur type brandstof rondrijdt? Bij Nabuurs helpen we u graag verder! Onze deskundige medewerkers, werkzaam in onze vestiging in Cuijk, gaan samen met u op zoek naar het omslagpunt en kunnen u voorzien van een passend advies omtrent welk type brandstof voor u het voordeligste is wanneer u van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen. Kom snel langs of maak een afspraak!

CONTACT OPNEMEN