EEN BLOKJE OM VOOR HET TANKEN

In onze buurlanden betaal je al snel 10% minder voor brandstof, veel Nederlanders die in de grensstreken wonen gaan dan ook geregeld tanken in Duitsland of België. Als je wat verder Europa inrijdt zul je zien dat de prijzen vaak alleen maar zakken. In landen als Polen of Litouwen ligt de brandstofprijs bijna 40% lager dan in ons land.

ELEKTRISCH RIJDEN

Bij een elektrische auto werkt het natuurlijk anders. We merken veel verbetering in Europa, waardoor je ook steeds beter met je elektrische auto op vakantie kunt. Zo is het al enkele jaren mogelijk met bepaalde laadpassen van Nederlandse providers – waaronder die van EV-Box en The New Motion – ook in België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland elektrisch te laden. De tijd staat niet stil en er wordt dus hard gewerkt aan een nog beter oplaadnetwerk door heel Europa. Het Europese initiatief e-clearing.net zorgt ervoor dat je straks overal in Europa eenvoudig een elektrische auto kan opladen. Voor nu is het nog heel belangrijk om voordat je vertrekt goed uit te zoeken op waar je terecht kan met je elektrische auto.

GOED VOORBEREID OP WEG

Uiteraard zijn er in het buitenland zaken anders dan in Nederland. Dat is ook de charme van op vakantie gaan. Met tanken is het wel goed opletten, je wilt immers niet stil komen te staan. Ook in het buitenland zijn er veel onbemande tankstations. Het is verstandig om altijd een creditcard op zak te hebben, mocht het betaalsysteem je pinpas niet accepteren. Daarnaast is het goed om je even te verdiepen in de naamgeving. Zo heet LPG in Frankrijk GPL. Op de digitale routesystemen staan vrijwel altijd de tankstations vermeld, zo kan je de tankbeurten een beetje inplannen.

Wij wensen je een fijne vakantie!