Wat is HVO100?

HVO100 staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil en wordt ook welk biodiesel, blauwe diesel of CO2 saving diesel genoemd. Het is een duurzame brandstof voor dieselmotoren, gemaakt uit plantenresten en ander organisch materiaal. De gebruikte planten worden niet speciaal voor dit doel verbouwd, maar als restmateriaal gebruikt. Omdat de planten reeds CO2 uit de atmosfeer hebben opgenomen, wordt de uitstoot bij verbranding van de HVO100 gecompenseerd. ‘Well-to-wheel’ is de reductie van CO2 maar liefst 89 procent.

Waarom HVO100 tanken?

HVO100 is ideaal voor bedrijven die hun dieselwagens niet zomaar kunnen verruilen voor elektrische modellen. Op dat moment is milieuvriendelijke brandstof een goede tussenstap. Omdat de chemische samenstelling van HVO100 vergelijkbaar is met die van fossiele brandstof, gedraagt het zich net als gewone diesel. U kunt met uw wagenpark dus van de een op de andere dag overschakelen op schonere brandstof. Zonder extra investeringen of aanpassingen aan het wagenpark.

Waar kan ik het tanken?

HVO100 is momenteel het best verkrijgbaar in lokaal geplaatste tanks, bijvoorbeeld op uw eigen bedrijfsterrein. Ook is HVO100 bij een aantal tankstations verkrijgbaar. De prijs van de brandstof ligt zo’n 10 tot 20 cent per liter hoger dan bij reguliere diesel. Het verbruik van HVO100 ligt iets lager dan reguliere diesel. Doordat de verbranding schoner is bij HVO100 wordt 33 procent minder uitstoot van fijnstof en roet gecreëerd. Daardoor wordt er minder AdBlue verbruikt.

Hoe zit het met uw Peugeot of Citroën?

Alle Peugeot en Citroën modellen met Euro 5- of Euro 6-dieselmotor zijn geschikt voor duurzame brandstof HVO100, mits die voldoet aan de EN15940-norm. Dit is mogelijk zonder technische aanpassingen. U kunt dus in alle nieuwe personen- en bedrijfsauto’s van Peugeot en Citroën probleemloos HVO100 tanken.

Goedgekeurde voertuigen