HULPMIDDELEN VOOR OUDEREN OM IN DE AUTO TE STAPPEN

Wanneer u ouder wordt kan het in en uit de auto stappen een hele onderneming worden. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunnen helpen om makkelijker in en uit een auto te stappen. In dit artikel laten wij u graag enkele voorbeelden van mogelijke hulpmiddelen zien.

DRAAIKUSSEN

Om het in- en uitstappen in een auto makkelijker te maken hebben fysio- en ergotherapeuten een speciaal draaikussen ontwikkeld, het DEFA Draaikussen. Het draaikussen maakt het mogelijk om eenvoudig een draaibeweging te maken. Het draaikussen wordt op de autostoel gelegd waarna een passagier gemakkelijk in en uit de auto kan draaien. Door het draaikussen kun je met een rechte rug in en uit de auto draaien waardoor het draaikussen ook ideaal is bij rugklachten. Naast het DEFA Draaikussen zijn er nog tal van andere draaikussens op de markt.

HANDYBAR

Ook de HandyBar is een handig hulpmiddel bij het in- en uitstappen in een auto. Nadat de deur van de auto geopend is steekt u  de HandyBar in het scharnier van de autodeur zodat u extra ondersteuning hebt bij het in- en uitstappen in de auto.

HANDGREEP AUTO

Ook de hangreep auto is een eenvoudige steun om in en
uit de auto te stappen. U bevestigt de handgreep eenvoudig door het raam te
laten zakken en de handgreep vast te zetten aan de bovenkant van het portier.
Op deze manier biedt de handgreep ondersteuning bij het in- en uitstappen. Het
is wel belangrijk om de handgreep auto op de juiste hoogte en positie te plaatsen.

AUTOGORDELHULP

De autogordelhulp is geen hulpmiddel voor het in- en uitstappen maar een hulpmiddel voor het omdoen van een autogordel. U klemt de autogordelhulp op de autogordel waardoor u de gordel met de handgreep eenvoudig naar u toe kunt trekken. De autogordelhulp is ideaal voor mensen met een beperkte mobiliteit.

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

Wilt u meer tips ontvangen over hulpmiddelen voor in uw auto?  Loop dan eens binnen bij Nabuurs in Cuijk of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag verder.

CONTACT OPNEMEN