Winterbanden verplicht!

In veel landen is het verplicht om bij winterse omstandigheden gebruik te maken van winterbanden, zeker in de bekende wintersportlanden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om meer veiligheid te bieden tijdens winterse omstandigheden. Bij temperaturen onder de 7°C komt de rubbersamenstelling van de winterband beter tot zijn recht dan van de zomerband. De winterband is zachter en geeft daardoor meer grip bij lage temperaturen. Ook kan de winterband meer water en sneeuw afvoeren, waardoor meer grip ontstaat.

Winterbanden in het buitenland

Verplichting sneeuwkettingen

In sommige gebieden van Europese landen is het gebruik van winterbanden niet voldoende. Naast het rijden op winterbanden  zijn sneeuwkettingen dan verplicht. De volgende regels gelden in de betreffende landen:

Land Regel
Duitsland Verplicht bij bord
Frankrijk Verplicht bij bord
Italië Verplicht in auto bij bord in winterperiode
Oostenrijk Verplicht bij bord
Tsjechië Verplicht bij bord
Zwitserland Verplicht bij bord

 

De maximale snelheid bij het rijden op sneeuwkettingen is 50 km/h.

Controleer uw auto

Voordat u met de auto op vakantie gaat is het goed om uw auto en eventueel uw caravan, vouwwagen of camper te controleren op de volgende punten:

  • Wanneer is de volgende servicebeurt of APK-keuring nodig? Moet dit vlak na de vakantie gebeuren, laat dit dan vooraf uitvoeren!
  • Controleer of de staat van de banden  goed is.
  • Controleer de bandenspanning. Houd hierbij ook rekening met het extra gewicht vanwege zware bagage en eventueel een caravan.
  • Daarnaast is het belangrijk om alle vloeistofniveaus te controleren en deze te vervangen wanneer dit nodig is.
  • Denk ook aan de airco!
Zelf banden controlerenZelf vloeistoffen controleren

Ga goed voorbereid op reis

De wintersport is een periode om lekker even tot rust te komen en te genieten van het mooie weer en de prachtige vakantiebestemming. Wellicht bent u al aan het dromen van die fantastische pistes met uitzonderlijke uitzichten… Of bent u uw vakantie al aan het voorbereiden. Gaat u met de auto op vakantie? Dan is het goed om minimaal een maand voor vertrek nog even een aantal zaken te controleren. Maar wat moet u regelen voor vertrek? Wij hebben de belangrijkste dingen voor u op een rijtje gezet.

Voorbereid op reis

Enkele specifieke wintertips!

Sneeuw, ijs, hagel, storm of een zonnetje, in de wintermaanden kunt u met veel verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. Het is dus belangrijk om u goed voor te bereiden. Wij hebben enkele handige tips voor u , zodat u ook in de wintermaanden veilig op pad kunt.

Bevroren ruiten?

Zorg voor een ijskrabber of ruitenontdooispray in uw auto, dan kunt u altijd uw autoruiten vrij van sneeuw en vorst maken. Dek uw voorruit tijdens parkeren af met een speciaal ruitendoek, zodat u voorkomt dat de ruit kan bevriezen. Tot slot kan het handig zijn om uw ruitenwissers omhoog te zetten tijdens parkeren (indien mogelijk), hierdoor kunnen ze niet vastvriezen aan de voorruit.

Vast in het verkeer

Mocht u in de wintermaanden door verkeerschaos vast komen te staan, dan is het wel zo fijn wanneer u uzelf warm kunt houden. Neem daarvoor dekens, waxinelichtjes en een aansteker mee. De dekens en waxinelichtjes houden u warm en de waxinelichtjes geven u tevens licht indien u de auto uit heeft staan. Komt u dan echt vast te staan in het verkeer, dan is het erg fijn om ook wat te eten en te drinken bij u te hebben. Water en nootjes zijn dan al goed om bij u te hebben.

Warme kleding

Stel dat u uit de auto moet, bijvoorbeeld om de sneeuwkettingen te monteren, dan is het wel zo fijn dat u uzelf tegen de vrieskou kunt beschermen. Een winterjas en handschoenen binnen handbereik zijn dan geen overbodige luxe.

WinterCheck

Gaat u met de auto op vakantie of maakt u een langere autoreis? Ons advies is om dan uw auto vooraf te controleren, onder andere de staat van de banden en de niveau’s van de vloeistoffen. Heeft u zelf geen tijd of onvoldoende kennis om uw auto goed te controleren? Laat dan één van de specialisten van Nabuurs een WinterCheck uitvoeren. De WinterCheck houdt in dat wij uw auto controleren op maar liefst 29 cruciale punten, zodat u zorgeloos op reis kunt!

De WinterCheck is gratis indien u in het bezit bent van een MyPeugeot-Card of MyCitroën-Card.

Afspraak maken

Wij helpen u graag!

Wilt u uw autobanden wisselen? Wilt u andere banden aanschaffen? Of wilt u misschien de overstap maken naar vierseizoenenbanden? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie! Natuurlijk helpen wij u  ook graag bij de controle van uw huidige banden, mocht u twijfelen of deze nog veilig zijn. Wij zorgen ervoor dat u weer met een gerust hart de weg op kan! Bent u niet helemaal zeker of u het allemaal goed hebt begrepen? Neem gerust contact met ons op.

Passie voor auto’s!

In onze werkplaats leveren wij al meer dan 55 jaar vakmanschap. Dat doen we met goed opgeleide monteurs, opgeleid en gecertificeerd door PSA (Peugeot, Citroën, DS en Opel). Vanzelfsprekend beschikken onze monteurs over speciale PSA testapparatuur en gereedschappen. Wij staan voor u klaar om voor u deze werkzaamheden uit te voeren!

Afspraak maken