MOBIEL BETALEN MET PARKEERAPPS

Het betaald parkeren is aan het digitaliseren. Er komen steeds meer applicaties op de markt die het de gebruiker eenvoudig maken om digitaal, via de smartphone, voor een parkeerplek te betalen. Dit is voor de meeste gebruikers eenvoudiger dan de traditionele parkeerautomaten.

DE VOOR- EN NADELEN

Het voordeel van mobiel betalen met een parkeerapp is het gemak. Er is een groep mensen die (nog) niet zo graag met de smartphone werkt, voor hen is het uiteraard niet eenvoudiger. Met een app kan je al in honderden gemeenten je parkeergeld afrekenen. Je hoeft niet meer op zoek naar een automaat of daar in de rij te wachten. En blijf je ergens wat langer dan gepland. Geen probleem, de app rekent gewoon door en jij hoeft de tijd niet in de gaten te houden. De nadelen zijn ons inziens ondergeschikt aan de voordelen. Het belangrijkste is dat je goed oplet dat je de parkeersessie correct afmeldt. Als het per ongeluk doorloopt, dan wordt het een flinke rekening. Daarnaast brengen de meeste apps servicekosten in rekening en je bent verplicht je te registreren.

WELKE PARKEERAPPS ZIJN HET BESTE?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de beste apps om mobiel de parkeerkosten te betalen. We hebben er een aantal doorgenomen en het viel ons op dat de parkeerapps van Park-Line en Parkmobile goed uit de bus komen. Ze zijn gebruiksvriendelijk, zodat je duidelijk ziet welke stappen je moet nemen om het betalen in te schakelen en ook weer uit te zetten. De kosten zijn niet al te hoog en als je vaker dan twee keer per week parkeert is Parkmobile zonder meer de goedkoopste oplossing. De ANWB parkeren app is ook een prettige app. Het is onderdeel van het ANWB-onderweg pakket en er zijn verschillende abonnementsvormen, bijvoorbeeld ook voor de zakelijke markt. Een handig extraatje is dat de app de tarieven aangeeft, zo heb je snel een overzicht waar je in een gemeente het meest voordelig kan parkeren.

WAT BEPAALT MIJN KEUZE?

Er zijn verschillende factoren die invloed zullen hebben op jouw keuze. Wij hebben er een aantal aangegeven, maar er spelen wellicht nog andere zaken voor je mee. Het is in ieder geval belangrijk rekening te houden met de plaatsen waar je vaak wilt parkeren. De verschillende apps zijn niet in iedere gemeente toepasbaar. Kijk dus goed welke gemeentes voor jou relevant zijn.