Peugeot e-EXPERT Hydrogen

De nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen is het nieuwste symbool geworden van de ‘Extended power of choice’-strategie van het merk, die elke klant de mogelijkheid biedt om uit een breed scala aan motoren te kiezen. De elektrische versie met waterstof-brandstofcel getuigt van de snelle inzet van het elektrische aanbod van de Peugeot EXPERT-reeks. Na de introductie in 2020 van het door batterijen aangedreven e-EXPERT-model, dat begin 2021 werd uitgeroepen tot International Van of the Year.

 

Innovatief systeem

De nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen omvat een nieuw innovatief systeem dat secifiek voor de Stellantis merken is ontwikkeld, bestaande uit:

  • Een brandstofcel die de elektriciteit produceert die nodig is om het voertuig aan te drijven met behulp van de waterstof uit de waterstoftank.
  • Een oplaadbare lithium-ion-hoogspanningsbatterij met een capaciteit van 10,5 kWh die kan worden opgeladen via het elektriciteitsnet en die tijdens bepaalde rijfasen ook de elektromotor van stroom voorziet.

Indrukwekkende prestaties

De nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen onderscheidt zich door:

  • Het vermogen om alle afstanden af te leggen zonder lokale CO2-uitstoot.
  • Het vermogen om in 3 minuten waterstof te tanken voor een actieradius van meer dan 400 km. in de WLTP-homologatiecyclus.
  • Een oplaadmogelijkheid voor de hoogspanningsaccu.
  • Twee lengtes beschikbaar (standaard en lang) met dezelfde laadvolume-eigenschappen als de overige versies.
  • Laadvolume tot 6,1 m³.
  • Laadvermogen tot 1100 kg.
  • Trekvermogen tot 1000 kg.

Met de genoemde specificaties biedt de e-Expert Hydrogen een stille toegang tot stadscentra, zonder CO2-uitstoot en zonder compromissen op het gebied van de nuttige prestaties. Hij is daarmee een zeer interessante mobiliteitsoplossing! En komt daarmee dus tegemoet aan de verwachtingen en behoeften van professionele klanten en talrijke stedelijke gemeenschappen die zich bezighouden met het behoud van de levenskwaliteit van hun inwoners.

De eerste nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen zal vanaf eind 2021 voor het eerst worden geleverd aan professionele klanten in Frankrijk en Duitsland. Hij zal worden geproduceerd in Frankrijk (Valenciennes) en daarna omgevormd worden in het competentiecentrum van Stellantis dat gewijd is aan naar waterstoftechnologie in Duitsland (Rüsselsheim).