Driver Attention Alert

Driver Attention Alert is een systeem dat de mate van oplettendheid van de bestuurder bepaalt. Het systeem doet dit aan de hand van afwijkingen in de koers van uw auto ten opzichte van de wegmarkeringen. Na drie waarschuwingen van het eerste niveau (melding “Let op” en een geluidssignaal) activeert het systeem een nieuwe waarschuwing met de melding “Las een rustpauze in!” in combinatie met een luider klinkend geluidssignaal.

Lane Departure Warning System

Het Lane Departure Warning System detecteert met behulp van een camera achter de binnenspiegel de onderbroken of doorgetrokken wegmarkeringen. Bij een dreigende overschrijding van deze lijn, zonder de richtingaanwijzer te gebruiken zal het systeem u als bestuurder waarschuwen.

In geval van Active Lane Departure Warning voert het systeem een kleine koerscorrectie uit die voelbaar is in het stuurwiel. De auto houdt u dan dus actief tussen de lijnen.

Adaptive Cruise Control

Het Adaptive Cruise Control systeem detecteert met behulp van een radar een voor u rijdend voertuig en houdt automatisch een vooraf ingestelde veilige afstand tot dit voertuig aan. Heeft u een auto met handgeschakelde versnellingsbak, dan zal het systeem indien nodig tot 30 km/h afremmen. Heeft u een auto met automatische versnellingsbak, dan kan het systeem de auto zelfs volledig tot stilstand brengen.

Snelheidslimietherkenning

Snelheidslimietherkenning detecteert en leest de borden met snelheidslimieten langs de weg en geeft de limieten vervolgens weer op het instrumentenpaneel. Het systeem houdt ook rekening met de informatie over snelheidslimieten die is opgeslagen in de kaartgegevens van het navigatiesysteem.

De snelheidsadviesfunctie completeert het systeem: u kunt als bestuurder de door de camera afgelezen snelheidslimiet gebruiken als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer.

Distance Alert en Active Safety Brake

Het Distance Alert systeem waarschuwt u als bestuurder voor een dreigende aanrijding met een voorligger als er onvoldoende afstand wordt gehouden.

Het automatische noodremsysteem (Active Safety Brake) detecteert bewegende en vaste obstakels. Zo kan het systeem, als u niet ingrijpt, een aanrijding voorkomen door zelf te remmen of de zwaarte ervan beperken door de snelheid te verminderen.

Grootlichtassistent

Het grootlichtassistent systeem schakelt automatisch over van grootlicht naar dimlicht en vice versa. Het systeem doet dit afhankelijk van de hoeveelheid licht en het eventuele verkeer dat uw auto detecteert.

ALs gevolg van dit systeem kan het grootlicht vaker gebruikt worden en wordt u minder afgeleid doordat u het niet handmatig hoeft in of uit te schakelen. Dit alles komt de veiligheid ten goede!

Wij helpen u graag!

Zo als u leest en in de filmpjes ziet, worden de systemen die worden toegepast in de moderne auto steeds geavanceerder. Dat maakt het voor u als bestuurder veiliger, maar misschien ook onoverzichtelijker… Welke systemen zitten nu eigenlijk allemaal op mijn auto? Hoe moet ik deze systemen activeren en configureren?

Natuurlijk helpen wij u graag bij deze vragen en zorgen we ervoor dat u weer met een gerust hart de weg op kan. Bent u niet helemaal zeker of u het allemaal goed hebt begrepen? Neem gerust contact met ons op.

Onze passie voor auto’s ziet u niet alleen terug in ons ruime aanbod en de wijze waarop wij deze presenteren. Maar ook in de persoonlijke wijze waarop wij u zullen adviseren!

Contact