De functie van ruitenwissers

Ruitenwissers houden de voorruit en veelal ook de achterruit schoon, zodat u een helder zicht hebt op de weg. Met name bij slechte weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw, komt dit er van pas. Maar ook wanneer u in de zomer uw voorruit van stof en/of vliegen wilt ontdoen zijn de ruitenwissers belangrijk.

Soorten ruitenwissers

Ruitenwissers zijn te onderscheiden in conventionele ruitenwissers en flatblades. Bij conventionele ruitenwisserbladen zijn de wisrubbers bevestigd aan een stalen frame. Bij flatblades zijn de wisrubbers aan een flexibele strip gemonteerd. Daardoor sluiten deze nog beter aan op de voorruit van uw auto. De moderne auto’s zijn over het algemeen uitgerust met flatblades.

Ben zuinig op uw ruitenwissers!

Gedurende zijn levensduur maakt een gemiddelde ruitenwisser meer dan 150.000 wisbewegingen. Het is daarom niet voor niks dat ruitenwisserbladen slijten en dus op zijn tijd vervangen moet worden. Zorg er ook voor dat er altijd voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir zit, bij voorkeur met voldoende vorstbescherming.

Beperk slijtage

Maak bij een wasbeurt ook de ruitenwisserbladen schoon. Zorg zoveel mogelijk voor een schone voorruit, bijvoorbeeld door uw auto regelmatig te wassen. Wanneer de ruitenwissers alleen maar regenwater hoeven te vegen, slijten ze minder.

Ruitenwisserbladen controleren

Schoonmaken

Wanneer uw ruitenwissers overdreven veel geluid maken of strepen trekken duidt dit op versleten ruitenwisserbladen. U kunt dan eerst controleren of de rubbers schoon zijn. Indien dit niet het geval is, kan reinigen al een oplossing bieden.

Versleten

Vaak is er ook sprake van slijtage en dan is schoonmaken niet voldoende. De gemakkelijkste manier om slijtage van de ruitenwisserbladen te herkennen is dat de uiteindes van het rubber zijn ingescheurd. Ook kan het zijn dat er stukjes rubber uit het ruitenwisserblad verdwenen zijn. In beide gevallen zit er niets anders op dan vervangen.

Ruitenwisserbladen vervangen

Er zijn veel verschillende soorten ruitenwisserbladen, deze verschillen nagenoeg voor ieder type auto. Daarom is het van groot belang om de goede maat aan te schaffen, passend bij uw merk, model en type auto. Daarmee voorkomt u dat u de juiste maatvoering heeft, maar dat de bevestiging niet goed is. Op de verpakking staat tevens duidelijk omschreven voor welke auto’s deze bedoeld is en daar staat ook een beknopte uitleg over het bevestigen.

Wilt u ruitenwissers bij ons bestellen? Zorg dan dat u het kenteken van uw auto bij de hand hebt. Onze medewerker kan dan de juiste ruitenwisserbladen voor u selecteren.

Wij helpen u graag!

Let bij het verwijderen van de oude ruitenwisserbladen goed op, het rubber zit vast aan een metalen arm welke onder spanning staat van een veer. De metalen arm kan beschadigingen veroorzaken wanneer deze losschiet en op de voorruit valt (krassen of zelfs barsten).

Wilt u liever uw ruitenwisserbladen laten controleren en vervangen door een professional? Wij verzorgen dit graag voor u, zo weet u zeker dat u beschikt over de juiste ruitenwisserbladen en dat ze op de juiste wijze gemonteerd worden. Zo helpen we u snel weer aan goed en veilig zicht!

Afspraak makenContact