SOS-KNOP IN PEUGEOTS

8 Juni 2015 heeft de EU een wet aangenomen waarin veiligheidsrichtlijnen voor nieuwe auto’s vastliggen. De SOS-knop of eCall is een functionaliteit die vanaf 31 maart 2018 in alle nieuwe auto’s moet worden ingebouwd. Dit automatische oproepsysteem wordt door Peugeot nu al geleverd, onder de naam Connect SOS.

CONNECT SOS VERGROOT DE LEVENSKANS

De Connect SOS of eCall is een ingebouwd systeem dat automatisch en handmatig contact kan leggen met de hulpdiensten. Het noodoproepsysteem wordt vanzelf ingeschakeld wanneer de auto beschadigt door een ongeval. In dat geval wordt er direct contact gelegd met 112 en de coördinaten van waar de auto is worden doorgegeven.

Bij dodelijke ongevallen overlijdt 2/3 van de slachtoffers tussen de eerste 10 minuten en 90 minuten, 1/3 overlijdt binnen 10 minuten. Vooral voor die eerste groep kan de eCall betekenen dat zij het ongeluk overleven. De hulpdiensten zijn sneller ter plaatse en dat kan in Europa jaarlijks 2.500 mensenlevens redden, ook het aantal zwaargewonden zal teruglopen.

PEUGEOT VOORLOPER IN VEILIGHEID

Waar veel andere automerken 31 maart 2018 aanhouden, levert Peugeot nu al de Connect SOS in iedere nieuwe auto. Daarnaast wordt het al vele jaren toegepast in de verschillende modellen. Hiermee zijn ze een echte voorloper in veiligheid. Die veiligheid is een van de redenen dat onze klanten graag bij ons aankloppen. Als je veel op de weg zit voor je werk of op pad gaat met je gezin, wil je wel dat je auto betrouwbaar is.

PEUGEOT CONNECTED SERVICES

Er zijn steeds meer mogelijkheden die het autorijden vereenvoudigen. Peugeot heeft de Connected Services ontwikkeld. Deze services denken als het ware met je mee, waardoor jij meer ontspannen kan rijden. Wanneer je een nieuwe Peugeot koopt, zijn de vijf onderstaande services de eerste drie jaar gratis:

• Peugeot Teleservices
Iedere twee minuten ontvang je een update van de verkeerssituatie. Door deze real-time verkeersinformatie krijg je altijd de beste route naar je bestemming geadviseerd.

•Tankstationservice
Plan voor of tijdens de route de plekken waar je wilt tanken. Iedere tankstation hanteert andere brandstofprijzen en omdat je hier ook digitaal inzicht in hebt, kan je dit zo voordelig mogelijk plannen.

• Parkeerservice
Zoek niet meer zelf naar een parkeerplek, maar laat je Peugeot dat mooi voor je doen. Ook bij deze service heb je direct inzage in de kosten, zodat je dat mooi mee kan laten wegen.

• Lokaal zoeken
Je auto geeft je interessante plekken; Points Of Interest (POI). Zo hoef je niet meer zelf op zoek naar een restaurant, attractie, museum of een andere plek.

• Weerservice
Het Peugeot Connect Nav-systeem geeft antwoord op al je vragen over het weer. Zo weet je of je je paraplu of zonnebrand mee moet nemen.

ADVIES OP MAAT

Heb je vragen over de SOS Connect of de eCall in het algemeen? Kom eens langs in onze showroom of maak een afspraak, wij helpen je graag verder.

AFSPRAAK MAKEN