STEENMARTER VERJAGEN UIT DE AUTO

De steenmarter wordt steeds vaker stadsmarter genoemd en wij weten wel waarom. Waar deze beschermde dieren eerst in de natuur leefden, trekken ze steeds meer naar de bewoonde wereld. Helaas merken we dus ook steeds vaker dat we de steenmarter moeten verjagen uit onze auto. Een bezoekje van een steenmarter kan aardig in de kosten lopen, het is niet bepaald een graag geziene gast. Gelukkig zijn er oplossingen.

De reden deze dieren ze in de buurt van mensen komen, is het eten. Steenmarters zijn vleeseters en in ons afval zijn genoeg heerlijkheden voor ze te vinden. Ook kleine huisdieren moeten het soms ontgelden. Het roofdier schuilt geregeld in kelders, schuren, zolders en zelf in spouwmuren. Dat is vervelend, maar minder duur dan een bezoekje onder de motorkap.

WAAROM ZIT EEN STEENMARTER IN EEN AUTO?

Dat steenmarters het handig vinden dat ze in de nabijheid van mensen eenvoudig aan eten komen, is logisch. Maar waarom zoeken ze hun toevlucht tot onze auto’s? Ondanks dat de marter zelf een roofdier is, heeft hij ook enkele vijanden: honden, vossen en mensen. Met zijn lenige en ranke lijf is een auto een veilige verstopplaats als er gevaar dreigt. Onder de motorkap zijn veel kleine plaatsen waar hij zich veilig kan verstoppen. Het is echter niet direct zijn angst die voor schade zorgt, maar zijn speelsheid. Als de steenmarter onder die motorkap zit, vindt hij het simpelweg leuk om met kabels te spelen. De haperende elektra, een niet-startende motor en andere autoproblemen, daar is hij zich natuurlijk niet van bewust. Wij des te meer.

APPARAAT TEGEN STEENMARTERS

Je mag een steenmarter niet vangen; het is een beschermde diersoort en daarom is voorzichtigheid geboden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

  • Parkeer de auto in een garage
    Dit kan goed werken mits er geen openingen in de garagedeur of muur zitten, steenmarters hebben een gat van slechts 5 centimeter nodig om binnen te komen.
  • Huis-, tuin- en keukenmiddelen
    Op internet zie je allerlei tips rondom de bestrijding of het verjagen van steenmarters. Sommigen werken en andere niet, de verhalen lopen uiteen. Wij adviseren om voor zekerheid te gaan met de volgende oplossing:
  • Apparaatje met ultrasone geluiden
    Deze geluiden zijn zo hoog dat ze niet hoorbaar zijn voor mensen. Steenmarters horen het wel en vinden het alles behalve prettig, daarom blijven ze weg bij je auto.

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER!

Het inbouwen van dit ultrasone apparaatje is snel gedaan. Je kan, direct online, een afspraak maken bij Nabuurs.

CONTACT OPNEMEN