Wat is een aankoopkeuring voor de auto

Na jaren rijden met uw auto, bent u toe aan een nieuwe. Wellicht kiest u voor een tweedehands auto om deze nieuwe aanschaf betaalbaar te houden. Occasions kunt u op veel plekken kopen, van gecertificeerde garages of online van het bekende oude omaatje. Maar hoe weet u of u een goede beslissing neemt? Veel tweedehands auto’s zijn niet vanzelfsprekend met garantie en dat betekent dus dat u goed moet weten waar u aan begint. Een aankoopkeuring voor een auto kan dan een uitkomst zijn.

Onafhankelijke keuring

Een aankoopkeuring wordt vrijwel altijd opgepakt door de kopende partij. Deze laat de auto die hij of zij op het oog heeft een onafhankelijke keuring ondergaan. Het is een eerlijk technisch advies, dat onaangename verassingen na de aankoop voorkomt. Tevens wordt het gebruikt als een middel tijdens de prijsonderhandelingen. Soms wordt de koop al gesloten met de clausule dat de uitkomst van de aankoopkeuring positief moet zijn, overeenkomstig met de door de verkopende partij gegeven informatie. Echter, over het algemeen wordt eerst een aankoopkeuring voor de auto verricht, alvorens er tot verkoop wordt overgegaan.

Wat wordt er gekeurd?

De aankoopkeuring voor een tweedehands auto wordt uitgevoerd door een specialist. Deze kijkt de auto grondig na op de volgende punten:
•Kilometerhistorie
•Onderhoudshistorie
•Verborgen gebreken

Als de verkopende partij niet akkoord gaat met een aankoopkeuring is dit natuurlijk verdacht. Het kan echter ook een tijdkwestie zijn, wellicht heeft de verkoper meerdere geïnteresseerden of moet hij snel ruimte maken in zijn garage. Vraag dus altijd even door bij een “nee”, misschien komen jullie er samen best uit als het als clausule bij de koop ingebouwd wordt. Bij Nabuurs plan je eenvoudig online een aankoopkeuring voor uw occasion in.

MEER INFORMATIE