WAT IS EEN DAB+ RADIO?

Steeds vaker komt de term DAB+ radio voorbij? Maar wat is DAB+ en hoe werkt het? In dit artikel leggen wij je het uit.

WAT IS DAB

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting kort samengevat digitale radio. Waar digitaal tv-kijken al heel normaal is, is het digital radio luisteren voor velen nog nieuw. Het grote voordeel van digitale radio ten opzichte van analoge radio is een beter bereik. Waar je met analoge radio soms opnieuw het signaal moet zoeken omdat het signaal slechter wordt is dat bij digitale radio niet nodig. Daarnaast heb je met digitale radio een groter zenderaanbod.

WAT IS DAB+

DAB+ is de verbeterde versie van DAB. De geluidkwaliteit van DAB+ is beter en je kunt eenvoudig op alfabet naar je favoriete zender navigeren in plaats van frequentie. Daarnaast kunnen zenders met een DAB+ technologie ook aanvullende informatie leveren zoals beeldmateriaal. Natuurlijk dien je dan wel te beschikken over apparatuur wat ook beeldmateriaal kan ontvangen.

Op termijn wordt DAB+ de opvolger van de analoge radio (FM). In verschillende Europese landen zoals Noorwegen, Italië en Denemarken wordt de komende jaren het FM-netwerk al uitgefaseerd. Het is nog niet bekend wanneer in Nederland de analoge radio volledig wordt vervangen door digitale radio.

DAB+ IN DE AUTO

Om DAB+ in de auto te kunnen ontvangen kun je het beste gebruik maken van een speciale DAB+ radio en DAB+ antenne buiten de auto. Door onder andere zon- en warmte werende autoramen komen ook signalen minder gemakkelijk een auto binnen waardoor een antenne buiten de auto wordt geadviseerd. Nieuwe auto’s beschikken vaak al over een speciale DAB+ radio en antenne die geschikt is om het DAB+ signaal te ontvangen.  Heb je een oudere auto maar wil je ook genieten van DAB+ dan kun je er voor kiezen om een speciale DAB+ radio in je auto te laten bouwen. Wil jij weten of het mogelijk is om een DAB+ radio in je auto te laten bouwen, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN