OP VAKANTIE MET DE AUTO. WELKE UITRUSTING IS VERPLICHT IN HET BUITENLAND?

In ieder land gelden andere regels met betrekking tot de verplichte items in de auto. Zo is het in veel landen verplicht om een EHBO-doos in de auto te hebben. Controleer daarom voordat je met de auto op vakantie gaat goed welke items er allemaal verplicht in de auto aanwezig moeten zijn. Vergeet daarbij niet om te kijken wat verplicht is in de landen die je met de auto doorkruist.

VERPLICHTE UITRUSTING BINNEN EUROPA

In principe geldt binnen Europa dat de veiligheidseisen van het land waar de auto geregistreerd staat moeten worden gevolgd. Staat het op kenteken Duitsland vermeld, dan moeten in principe de veiligheidseisen van Duitsland gehanteerd worden. Let op, want er zijn wel enkele uitzonderingen op deze regels. Daarnaast komt het soms voor dat de lokale politie deze regels niet kent en toch boetes uitdeelt. Wij adviseren je daarom om je aan de lokale regels te houden.
Koffer

VERPLICHTE ITEMS WANNEER JE MET DE AUTO OP VAKANTIE GAAT BINNEN EUROPA

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verplichte items per land:

Ga je met de auto op vakantie naar Spanje en kom je tijdens je reis door België en Frankrijk, denk er dan aan dat je minimaal een brandblusser, gevarendriehoek, veiligheidshesje, verbanddoos, alcoholtest en reservewiel bij je hebt.

Staat jouw land er niet bij? Kijk dan op de website van de ANWB voor een volledig overzicht.

VERGEET DE GEVARENDRIEHOEK NIET

In veel landen binnen Europa is de gevarendriehoek een verplicht item dat je in de auto moet hebben liggen. In sommige landen dien je ook voor de aanhangwagen of caravan een eigen gevarendriehoek te hebben. Ook de regels omtrent waar op de weg je een gevarendriehoek moet plaatsen bij een ongeval of pech verschillen per land. Evenals de verplichting om al dan niet je alarmlichten in te schakelen. Neem daarom voordat je met de auto op vakantie gaat de regels van het desbetreffende land of de desbetreffende landen door.

MET DE AUTO OP VAKANTIE: DE ALCOHOLTEST

In Frankrijk ben je als automobilist verplicht om een alcoholtest in je auto te hebben liggen. Met deze test kun je als bestuurder bij twijfel controleren of je wel of niet in staat bent om je auto te besturen. In Frankrijk is het maximaal toegestane alcoholgehalte 0,5 promille.

ZORG DAT JE DE VERKEERSREGELS KENT IN HET BUITENLAND

Naast dat het belangrijk is dat je goed op de hoogte bent van de verplichte items in het buitenland is het ook goed om je te verdiepen in de verkeersregels van de landen die je doorkruist tijdens je reis. Ieder land heeft zo zijn eigen regels. Een overzicht van alle verkeersregels vind je op de website van de ANWB.

LAAT JE AUTO VOOR VERTREK CONTROLEREN BIJ NABUURS

Minstens zo belangrijk is het om voordat je op vakantie gaat je auto te controleren. Heb je zelf geen tijd om de auto te controleren voordat je op vakantie gaat? Laat dan de deskundige medewerkers van Nabuurs je auto controleren. Je kunt voor een vakantiecheck terecht bij onze locatie in Cuijk. Maak nu gemakkelijk en snel een afspraak voor een vakantiecheck op onze website.

AFSPRAAK MAKEN