1. Zorg voor een prettige temperatuur in de auto

Als u de auto even niet hebt gebruikt en hij staat in de zon geparkeerd, dan kan de temperatuur al snel oplopen tot wel 60 graden.

Ramen open

Omdat het een tijdje duurt voordat de airco zijn werk doet is het op korte afstanden aan te raden om deze achterwege te laten en de ramen open te zetten. De wind die binnenkomt geeft direct verkoeling.

Aircosysteem

Is uw rit wat langer, sluit dan de ramen als de grootste hitte uit de auto is en laat het aircosysteem zijn werk doen. Doordat de airco aan staat, wordt de lucht droog en vrij van verontreinigingen. Wanneer de recirculatiestand te lang gebruikt wordt, kunt u naar verloop van tijd loom worden door een zuurstoftekort. Laat daarom tijdig verse lucht binnenstromen. Zorg tot slot dat u de airco niet al te koel zet, dat voorkomt dat u een klap krijgt als u warm weer buiten komt.

Alles over het aircosysteem

2. Zorg dat u voldoende water bij u heeft

Met warm weer is het altijd verstandig om voldoende water bij u te hebben. Zorg ook zeker dat u één of liefst meerdere flesjes in de auto hebt liggen. Mocht u onverhoopt stil komen te staan met pech of een lege tank, dan heeft u niet altijd het geluk dat u bij bomen staat of dat er een benzinestation in de buurt is. Wachten op hulp langs een snelweg in de hitte en zonder schaduw is erg vervelend. Als u niet genoeg vocht binnenkrijgt kan dit zelfs gevaarlijk zijn.

3. Zorg voor de juiste bandenspanning

Bij hoge temperaturen slijten de autobanden extra snel. Versleten banden zorgen voor minder goede wegligging en een langere remweg.

Hoe hoog moet de bandenspanning zijn?

Bij een te lage bandenspanning wordt het slijtageproces flink versneld, ook zal de auto zwaarder sturen. Als de bandenspanning te hoog is, verslechtert het rijcomfort. En ook in dit geval slijten de bande sneller. Bij hitte zet lucht uit, dus waar uw banden eerst prima op spanning waren, kan de spanning tijdens hitte te hoog oplopen. Controleer dus geregeld of de bandenspanning overeenkomt met de opgave van de fabrikant.

Zelf bandenspanning controleren

VakantieCheck - €19,95

Gaat u met de auto op vakantie of maakt u een langere autoreis? Ons advies is om dan uw auto vooraf te controleren, onder andere de staat van de banden en de niveau’s van de vloeistoffen. Heeft u zelf geen tijd of onvoldoende kennis om uw auto goed te controleren? Laat dan één van de specialisten van Nabuurs een VakantieCheck uitvoeren. De VakantieCheck houdt in dat wij uw auto controleren op maar liefst 29 cruciale punten, zodat u zorgeloos op reis kunt!

De VakantieCheck is gratis indien u in het bezit bent van een MyPeugeot-Card of MyCitroën-Card.

Afspraak maken