OP VAKANTIE MET DE AUTO. WELKE VLOEISTOFFEN MOET U CONTROLEREN VOOR VERTREK?

Wanneer u met de auto op vakantie gaat is het goed om voor vertrek te controleren of uw auto helemaal in orde is. Zo is het aan te raden om te checken of de officiële documenten in orde zijn en of de uitrusting van uw auto in orde is. Eén van de onderdelen die u zeker dient te controleren alvorens u met de auto op vakantie gaat zijn de vloeistoffen.

MET DE AUTO OP VAKANTIE: WELKE VLOEISTOFFEN MOET U CONTROLEREN

Om veilig te rijden heeft een auto bepaalde vloeistoffen nodig. Om de kans op pech tijdens uw vakantie te verkleinen zijn er in principe vijf vloeistoffen van belang. Ons advies is om minimaal deze vloeistoffen te controleren voordat u met de auto op vakantie gaat. Het gaat om de volgende vloeistoffen:

  • Motorolie
  • Koelvloeistof
  • Remvloeistof
  • Ruitenwisservloeistof
  • Aircovloeistof

CONTROLEER DE MOTOROLIE VOORDAT U MET DE AUTO OP VAKANTIE GAAT

Motorolie is erg belangrijk voor de motor van de auto. De olie zorgt voor de inwendige smering en koeling van de motor. Wanneer de motorolie niet op pijl is of niet tijdig wordt vervangen kan er schade ontstaan aan de motor of kan de motor zelfs volledig kapot lopen. Het is daarom erg belangrijk om regelmatig het oliepeil te controleren en de motorolie tijdig te vervangen. Zeker wanneer u een langere autorit gaat maken. Lees meer over het controleren van het oliepeil in het artikel

ZELF HET OLIEPEIL VAN JE AUTO CONTROLEREN

CHECK DE KOELVLOEISTOF

Een belangrijk onderdeel van de motor is het koelsysteem van de motor. Naast de motorolie is ook de koelvloeistof erg belangrijk voor de koeling van de motor. Zit er te weinig koelvloeistof in het systeem dan kan de motor oververhit raken waardoor er ernstige motorschade kan ontstaan. U komt dan met pech onderweg te staan en zult je reis niet kunnen vervolgen  zonder de motor te laten repareren of zelfs vervangen.

NIET ONBELANGRIJK, CHECK DE REMVLOEISTOF

De remvloeistof zorgt ervoor dat u ook daadwerkelijk kunt remmen met een auto. Door de remvloeistof kan namelijk de druk van het rempedaal worden overgebracht naar de remmen zelf. Doordat de remvloeistof veroudert, gaat de kwaliteit van de remvloeistof achteruit, waardoor de auto niet meer krachtig kan remmen of in het ergste geval helemaal niet meer remt.

VERGEET NIET OM DE RUITENWISSERVLOEISTOF BIJ TE VULLEN

Tijdens een lange autorit kan het zijn dat uw ruiten wat viezer worden waardoor het zicht minder goed wordt. Vaak wilt u dan even snel uw ruiten schoonmaken met de ruitenwissers en ruitenwisservloeistof. Wanneer de ruitenwisservloeistof op is trekken de ruitenwissers vaak enorme strepen waardoor uw zicht helemaal beperkt wordt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Het is daarom van belang om de ruitenwisservloeistof te controleren voordat u op vakantie gaat.

MET DE AUTO OP VAKANTIE: VERGEET DE AIRCOVLOEISTOF NIET!

De aircovloeistof is vooral belangrijk voor uw eigen rijcomfort. Een airco verliest jaarlijks bijna 10% van het koelmiddel. Door de afname van het koelmiddel neemt ook de koelcapaciteit van de airco af. Daarnaast kan te weinig koelmiddel ervoor zorgen dat er schade ontstaat aan de airco waardoor deze op een gegeven moment zelfs helemaal niet meer kan functioneren. U moet er toch niet aan denken om met 35 graden in een auto te zitten zonder airco? U zit dan niet meer fris en alert achter het stuur. Laat daarom voor u vertrekt een aircocheck uitvoeren.

 

UW AIRCO CONTROLEREN

GEEN TIJD OM ZELF DE VLOEISTOFFEN VAN UW AUTO TE CONTROLEREN?

Zelf geen tijd om de vloeistoffen van uw auto nog te controleren voordat u op vakantie gaat? Laat dan de deskundige medewerkers van Nabuurs de vloeistoffen van je auto controleren. Ook kunt u bij Nabuurs in Cuijk terecht voor een volledige vakantiecheck. Maak nu gemakkelijk en snel een afspraak voor een vakantiecheck op onze website.
CONTACT OPNEMEN