HOE WERKT EEN AIRCO?

Een airco is een ingewikkeld systeem. In een goed werkende airco zorgen verschillende systemen, vloeistoffen en gassen er samen voor dat de lucht in de auto kouder en/of droger wordt. Wanneer een onderdeel van het systeem niet optimaal werkt dan heeft dit ook direct gevolgen voor de koeling en/of condensatie van de lucht in de auto. Zo kunnen te weinig koelmiddel (koudemiddel) en/of compressorolie in het aircosysteem de werking van een airco verminderen en in het ergste geval de airco zelfs kapot maken.

GOED WERKENDE AIRCO

ZELF EEN AIRCO BIJVULLEN

Helaas is het niet mogelijk om zelf een airco bij te vullen. Voor het bijvullen van een airco gelden namelijk strenge Europese regels en daarnaast is het bijvullen van een airco een lastige klus. Om een airco bij te kunnen vullen moet deze namelijk eerst door middel van een vacuüm worden leeggemaakt. Zodra de airco leeg is kan de airco gevuld worden met koudemiddel en compressorolie. Bij het vullen van de airco is het belangrijk dat de compressorolie onder de juiste druk en viscositeit wordt toegevoegd. Doe je dit niet dan kan er schade ontstaan aan het aircosysteem.

AIRCO ONDERHOUD VERGEET HET NIET

Wanneer je wilt blijven profiteren van een optimaal werkende airco, dan is airco onderhoud van belang. Door minimaal één keer per jaar een airco servicebeurt uit te laten voeren voorkom je dat de airco in je auto gaat stinken én voorkom je dat de airco niet goed meer werkt. Een airco servicebeurt bestaat uit:
-Een volledige airco check
-Airco reiniging
-Airco bijvullen

Tip: laat een airco servicebeurt uitvoeren wanneer je auto toch naar de garage moet voor een Apk-keuring. Dit scheelt je weer een ritje naar de garage.

AIRCO BIJ LATEN VULLEN

Laat je airco bijvullen door één van de ervaren medewerkers van Nabuurs. Onze deskundige monteurs zijn gespecialiseerd in airco onderhoud en zorgen ervoor dat je met een optimaal werkende airco rondrijdt. Bij Nabuurs in Cuijk kun je al terecht voor een airco servicebeurt vanaf € 19,95.

MAAK EEN AFSPRAAK