Airco onderhoud, vergeet het niet! | Nabuurs

  • Airco onderhoud, vergeet het niet!

    Wanneer je wilt blijven profiteren van een optimaal werkende airco, vergeet dan niet om regelmatig een airco check en aanvullend airco onderhoud uit te laten voeren. Waarom? Wij leggen het je uit.

‹ Terug naar overzicht

Welkom bij de werkplaats van Nabuurs

Bij welke vestiging wilt u graag een afspraak maken?
Welke datum heeft uw voorkeur?
Op welk tijdstip wilt u uw auto brengen?
Welke onderhoudswerkzaamheden dienen
volgens u uitgevoerd te worden?

VerderAnnuleren

Welkom bij de werkplaats van Nabuurs

Welke aanvullende onderhoudswerkzaamheden dienen volgens u uitgevoerd te worden?
Toelichting
Welke mobiliteitsoplossing wenst u?

Welk tijdstip wilt u uw auto weer beschikbaar
hebben?
Op welke datum wilt u de auto ophalen?

TerugVerderAnnuleren

Welkom bij de werkplaats van Nabuurs

Om de afspraak goed te kunnen verwerken vragen we u de onderstaande gegevens in te vullen:
Bedrijfsnaam

Dhr. Mevr.
Naam

Telefoonnummer

Email

Kenteken

Kilometerstand(ongeveer)

We nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in
behandeling en zullen de afspraak altijd per
e-mail bevestigen. De afspraak is daarna
definitief.TerugAnnuleren

Airco onderhoud, vergeet het niet!

Veel auto’s zijn uitgerust met airco, wat ervoor zorgt dat je comfortabel en ontspannen auto kunt rijden. Dankzij de airco is het in de zomer lekker koel in de auto, terwijl je in de winter minder last hebt van beslagen ruiten doordat de airco droge lucht de auto inblaast. Wanneer je wilt blijven profiteren van een optimaal werkende airco, vergeet dan niet om regelmatig een airco check en aanvullend airco onderhoud uit te laten voeren. Door een periodieke airco servicebeurt voorkom je dat de airco in de auto stinkt of dat de airco niet meer werkt. 

Waarom heeft een airco onderhoud nodig?

Veel mensen denken dat een airco systeem in de auto zichzelf reguleert en geen airco onderhoud behoeft. Dat is echter niet waar. Het is wel degelijk van belang om met regelmaat de airco te checken. Een goed functionerende airco verliest jaarlijks bijna 10% koelmiddel. Vanzelfsprekend neemt de koelcapaciteit daardoor steeds verder af. Wanneer er te weinig koelmiddel in de airco aanwezig is, kan dit schade aan de airco geven.  Zo kan de compressor beschadigen of kunnen er tal van problemen ontstaan met de werking van het aircosysteem. Dit alles kan dus resulteren in een hoge rekening van de garage.
Verder brengt een airco waarbij slecht airco onderhoud is uitgevoerd gezondheidsrisico’s met zich mee. Er gaan zich dan namelijk bacteriën en schimmels in het aircosysteem en het filter nestelen. Deze zullen, wanneer je de airco aanzet, de auto ingeblazen worden. Dat veroorzaakt dat de airco in de auto stinkt en daarnaast kunnen deze zorgen voor irritaties aan luchtwegen, opspelende hooikoorts en brandende ogen. Kortom, het is dus zaak om regelmatig een airco check en aanvullend onderhoud uit te laten voeren om dit soort nare taferelen te voorkomen.

Periodieke airco check en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de airco in de auto optimaal blijft koelen en geen nare luchtjes de auto inblaast is het aan te raden om:
  • Minimaal één keer per jaar de airco check te laten uitvoeren, waarbij de airco volledig gecontroleerd wordt.
  • Minimaal één keer per jaar de airco te reinigen, waarbij bacteriën en schimmels uit het systeem verwijderd worden.
  • Periodiek (afhankelijk van gereden kilometers en leeftijd van de auto)  een airco servicebeurt, waarbij de airco o.a. wordt bijgevuld met koudemiddel, uit te laten voeren
Jaarlijkse reiniging en controle van de airco is zeer belangrijk. Het houdt de airco niet alleen in optimale conditie, maar zorgt er tevens voor dat dure reparaties worden voorkomen omdat zaken tijdig worden gesignaleerd. Daarnaast is het van belang om de airco gedurende het jaar regelmatig aan te zetten, om zo lekkages door uitdroging van het systeem te voorkomen. En verder is het aan te raden om de airco tien minuten voordat je op je bestemming aankomt uit te zetten. Dat is namelijk beter voor het airco systeem en voorkomt dat de airco in de auto stinkt.

 

Airco onderhoud door vakspecialisten

Wil je weten of je airco onderhoud nodig heeft? Laat dan regelmatig een airco check doen bij een vakspecialist. Bij Nabuurs in Cuijk kun je al terecht voor een airco servicebeurt vanaf € 19,95. Een aantrekkelijke airco check prijs waarmee je grote en bovenal dure reparaties kunt voorkomen. Onze deskundige monteurs zijn gespecialiseerd in airco onderhoud en zorgen ervoor dat je met een optimaal werkende airco rondrijdt. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste temperatuur en prima luchtvochtigheid in de auto hebt, zowel in de zomer alsmede in de winter.


Contact opnemen Afspraak maken

Mogelijke interessante artikelen

Jouw rijplezier is voor ons belangrijk! Daarom adviseren wij niet alleen over onze produceten en diensten maar delen wij ook graag interessante artikelen met jou. Hieronder enkele artikelen die wellicht ook voor jou interessant zijn.   

Auto bandenspanning meten
Zelf het oliepeil van je auto controleren 
Hoe voorkom je een lekke band? 
De 4 seizoenenband versus de zomer- en winterband


‹ Terug naar overzicht