Tips voor veilig handelen bij autopech onderweg!

Wanneer u met pech langs de weg komt te staan, zijn er een aantal handelingen van belang om de veiligheid van uzelf en uw passagiers te kunnen waarborgen:

 • Zet de auto zo ver mogelijk naar rechts, het liefst in de berm.
 • Zet de alarmlichten van de auto aan.
 • Zorg ervoor dat iedereen een veiligheidsvest aan doet.
 • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde van de auto uitstappen.
 • Plaats een gevarendriehoek op een goed zichtbare plek achter de auto.
 • Ga zo snel mogelijk naar een veilige plek om te wachten op hulp (bijvoorbeeld achter de vangrail).
 • Blijf niet in de auto zitten en steek nooit een snelweg over!

Pechhulp inschakelen

Er zijn verschillende vormen van pechhulp mogelijk, de belangrijkste opties zijn:

 • Pechhulp inbegrepen bij de aanschaf van uw nieuwe auto (Citroën of Peugeot Assistance)
 • Pechhulp inbegrepen bij het onderhoud van uw auto (Citroën of Peugeot Assistance)
 • Pechhulp via uw autoverzekering
 • Pechhulp via een reisverzekering
 • Pechhulp via bijvoorbeeld uw abonnement bij de ANWB

Afhankelijk van uw situatie kan een van de bovenstaande opties voor u van toepassing zijn. Ons advies is om voor vertrek te bepalen welke optie voor u van toepassing is. Ook is het belangrijk om te weten wat er precies onder pechhulp valt, dit kan namelijk per instantie en abonnementsvorm verschillen.

Alles over pechhulp

Lekke band: wat is de schade?

Bij een lekke band kunnen twee situaties van toepassing zijn: de band loopt langzaam leeg en u kunt nog naar een garage rijden; de band is dermate lek dat de lucht volledig uit de band is verdwenen en verder rijden is geen optie meer.

De band loopt langzaam leeg

Loopt uw autoband langzaam leeg, rijdt dan zo snel en veilig mogelijk naar een parkeerhaven of tankstation. Hier heeft u de rust en de ruimte om de schade op te nemen, de band wederom op drukt te brengen en/of hulp in te schakelen. Constateert u thuis dat u regelmatig uw band moet oppompen, neem dan contact op met onze werkplaats, zodat we uw band kunnen controleren en indien nodig repareren.

De band is volledig slap

Is uw band volledig leeggelopen, bijvoorbeeld als gevolg van een klapband, volg dan bovenstaande veiligheidsinstructie en schakel hulp in. Het is sterk af te raden om verder te rijden, als dat überhaupt mogelijk is.

Zelf het reservewiel monteren

Uw auto heeft een lekke band en u wilt zelf de reserveband van uw auto gaan monteren? Zorg er dan eerst voor dat u op een veilige en vlakke parkeerplaats staat. Uw eigen veiligheid staat namelijk voorop!

Stapsgewijs zelf regelen

Het is erg belangrijk om de juiste stappen te doorlopen bij demonteren van het wiel en monteren van het reservewiel. Doet u dit niet, dan komt de veiligheid in het gedrang, zowel tijdens het vervangen als tijdens het rijden daarna. Aan de hand van een artikel geven wij u stap voor stap de instructies om het reservewiel zelf te monteren. We hebben ons daarbij gebaseerd op een Peugeot 3008. Afhankelijk van u mek en/of model kunnen details afwijken, raadpleeg daarom altijd uw instructieboekje!

ArtikelInstructieboekjes

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk geniet het ieders voorkeur om geen problemen met de autobanden te ondervinden. Dat is niet helemaal uit te sluiten, maar u kunt de kans op problemen wel verkleinen.

Zelf controleren

Het is namelijk belangrijk dat de banden altijd voldoende lucht bevatten zodat de bandenspanning juist is. Houdt dit zelf regelmatig in de gaten en reageer op waarschuwingen die uw auto over de bandenspanning geeft. Pas wanneer nodig de luchtdruk in de banden aan op de voorgeschreven bandenspanning.

Onderhoud of APK

Bij de onderhoudsbeurt of APK wordt er door onze professionals kritisch naar uw banden gekeken. Naast het profiel en de bandenspanning wordt dan ook de conditie van de band beoordeelt. De band wordt dan visueel bekeken op slijtage en schades.

Afspraak maken

Wij helpen u graag!

Ook al zorgt u goed voor uw auto, heeft uw auto het benodigde onderhoud gehad of heeft u voorafgaande aan uw autorit de auto nog laten controleren, u kunt altijd te maken krijgen met een lekke band. Helaas zit dat risico er altijd in… In dit artikel heeft u in ieder geval kunnen lezen hoe u op dat moment moet handelen. En welke dingen u zelf kunt doen om de kans op problemen te beperken.

Natuurlijk helpen wij u graag bij deze controle en zorgen we ervoor dat u weer met een gerust hart de weg op kan. Bent u niet helemaal zeker of u het allemaal goed hebt begrepen? Neem gerust contact met ons op.

In onze werkplaats leveren wij al meer dan 55 jaar vakmanschap. Dat doen we met goed opgeleide monteurs, opgeleid en gecertificeerd door PSA (Peugeot, Citroën, DS en Opel). Vanzelfsprekend beschikken onze monteurs over speciale PSA testapparatuur en gereedschappen. Wij staan voor u klaar om voor u deze werkzaamheden uit te voeren!

Afspraak maken