OP VAKANTIE MET DE AUTO. WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET INPAKKEN VAN UW AUTO?

Wanneer u met de auto op vakantie gaat is het meestal behoorlijk passen en meten om alle spullen in de auto te krijgen. Vaak wilt u toch net wat meer spullen meenemen dan dat er in de auto passen. In dit artikel geven we u daarom een aantal handige tips waarin uitgelegd wordt waar u op dient te letten bij het inpakken van uw auto zodra u met de auto op vakantie gaat.

MET DE AUTO OP VAKANTIE: LEG DE ZWARE SPULLEN ONDEROP

Bij het inpakken van de auto is het aan te raden om de zware spullen zoveel als mogelijk onderop in de auto te leggen en deze, mits het kan, zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank te plaatsen. Dit is enerzijds om het zwaartepunt van de auto laag te houden waardoor de auto stabieler op de weg ligt. Anderzijds is het ook een stuk veiliger indien u betrokken raakt bij een ongeluk.

GEBRUIK EEN BAGAGENET EN LEG GEEN SPULLEN OP DE HOEDENPLANK OF OP DE ACHTERBANK

Misschien gebruikt u het al in uw auto, een bagagenet. Een bagagenet voorkomt bij een eventuele noodstop dat de bagage vanuit de kofferbak naar het voorste deel van de auto vliegt. Vanwege het risico op rondvliegende spullen bij een noodstop is het af te raden om de achterbank en hoedenplank vol te laden met spullen. Weliswaar heel erg verleidelijk om zo toch nog die ene fijne strandparasol mee te kunnen nemen, maar zeker niet veilig!

Koffer

MET DE AUTO OP VAKANTIE: KOOP EEN DAKKOFFER OF AANHANGWAGEN

Komt u toch echt ruimte te kort? Dan kunt u natuurlijk ook een dakkoffer of aanhangwagen kopen. Het voordeel van een aanhanger is dat u er veel spullen in kwijt kunt. Het grote nadeel is dat deze uw reistijd behoorlijk vertraagt doordat u met een aanhanger op snelwegen niet zo hard mag rijden. Een dakkoffer biedt om die reden vaak meer uitkomst.

MAAK EEN FOTO VAN DE INGEPAKTE AUTO

Het klinkt misschien raar, maar het advies is om voorafgaand aan uw vertrek een foto van de ingepakte auto te maken. Deze foto kan namelijk heel erg handig zijn zodra u de auto weer in gaat pakken voor de terugreis. Dit voorkomt namelijk heel wat passen en meten. U weet immers precies hoe u alle spullen had ingepakt.

ZORG VOOR DE JUISTE BANDENSPANNING WANNEER JE MET DE AUTO OP REIS GAAT

Gaat u met een vol beladen auto op vakantie? Vergeet dan niet om de bandenspanning van uw auto te controleren. Doorgaans wordt er namelijk een hogere bandenspanning geadviseerd voor (zwaar) beladen auto’s. Hierdoor heeft de auto een betere wegligging en verbruikt deze minder brandstof. De voorgeschreven bandenspanning vindt u terug in het instructieboekje, de zijkant van de autodeur of aan de binnenzijde van de tankdop. Meer over bandenspanning leest u in het artikel ‘De juiste auto bandenspanning’.

LET OP HET MAXIMALE GEWICHT VAN DE GELADEN AUTO!

Voor iedere auto geldt een maximaal wettelijk gewicht. Het gewicht dat maximaal is toegestaan kan per auto verschillen. Controleer daarom op uw kentekenbewijs wat het maximaal toegestane gewicht voor uw auto is. Hieronder valt het gewicht van de bagage, maar dient u ook rekening te houden met het gewicht van de inzittende(n) en de eventuele dakkoffer. Zorg er in ieder geval voor dat u het maximaal toegestane gewicht niet overschrijdt, want dit kan veel risico’s met zich meebrengen. Door overbelading is een auto namelijk minder goed te besturen en daardoor wordt de kans op ongelukken groter.

MET DE AUTO OP VAKANTIE: LAAT NABUURS EEN VAKANTIECHECK UITVOEREN VOOR JE AUTO

U kunt uw auto misschien wel helemaal perfect hebben ingepakt, maar toch bestaat er dan nog steeds kans op pech onderweg. Door een vakantiecheck uit te laten voeren door Nabuurs kunt u de kans op pech verkleinen. Voor een vakantiecheck kunt u terecht bij Nabuurs in Cuijk. Maak direct een afspraak voor een vakantiecheck op onze website.
CONTACT OPNEMEN