Waarom tol betalen of een vignet kopen?

Bij zowel tol als het vignet betaalt u in principe om gebruik te mogen maken van het verkeersnetwerk (wegen, bruggen en tunnels) in een bepaald land. Ieder land heeft zijn eigen methode om de inkomsten voor aanleg en onderhoud te ontvangen. Dat gebeurt in de vorm van tolheffing, het aankopen van een vignet, of de wegenbelasting. In Nederland zijn we gewend om hiervoor wegenbelasting te betalen, in veel Europese landen wordt een vorm van tolheffing of vignetten toegepast.

Wat is het verschil tussen tol en het vignet?

Bij tol betaalt u om eenmalig gebruik te maken van een specifieke weg, tunnel of brug. Bij het vignet betaalt u vooraf een bijdrage waardoor u voor een bepaalde periode gebruik kunt maken van de snelwegen, tunnels en bruggen in dat land. In landen als Oostenrijk en Zwitserland dient u een vignet aan te schaffen, terwijl u in bijvoorbeeld Frankrijk en Denemarken veelal tol moet betalen.

Meer over vignet

Waar moet u tol betalen en waar heeft u een vignet nodig?

Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire vakantielanden in Europa waar u tol moet betalen of een vignet nodig heeft:

België – Tol
Bulgarije – Tol en vignet
Denemarken – Tol
Frankrijk – Tol
Groot-Brittannie – Tol
Hongarije – E-vignet
Italië – Tol
Kroatië – Tol
Oostenrijk – Vignet
Polen – Tol
Portugal – Tol
Spanje – Tol
Tsjechië – Vignet
Noorwegen – Tol
Zweden – Tol
Zwitserland – Vignet

 

Milieusticker voor Duitsland en Frankrijk

Naast het feit dat u in Frankrijk voor veel snelwegen tol dient te betalen heeft u voor veel Franse steden ook een milieusticker of eco-vignet nodig. Ook in Duitse steden heeft u veelal een milieusticker nodig. Lees meer over de milieusticker in Duitsland en Frankrijk in ons speciale kennisartikel.

Milieusticker DuitslandMilieusticker Frankrijk

VakantieCheck - €19,95

Gaat u met de auto op vakantie of maakt u een langere autoreis? Ons advies is om dan uw auto vooraf te controleren, onder andere de staat van de banden en de niveau’s van de vloeistoffen. Heeft u zelf geen tijd of onvoldoende kennis om uw auto goed te controleren? Laat dan één van de specialisten van Nabuurs een VakantieCheck uitvoeren. De VakantieCheck houdt in dat wij uw auto controleren op maar liefst 29 cruciale punten, zodat u zorgeloos op reis kunt!

De VakantieCheck is gratis indien u in het bezit bent van een MyPeugeot-Card of MyCitroën-Card.

Afspraak maken