Al ruim vijftig jaar reikt een glansrijke historie | Nabuurs

Historie

In 2014 bestaat Nabuurs 50 jaar en viert daarmee haar gouden jubileum. Onderstaand treft u de ontwikkeling van Nabuurs als autofamilie.

Jaren ‘60
In januari 1964 richt Tonny Nabuurs Automobielbedrijf Nabuurs op, in de oude werkplaats van Nabuurs Transport in Haps. Samen met zijn broer Marius, die later dat jaar bij Tonny kwam werken, vertegenwoordigden zij het subdealerschap van het merk Ford. Als gevolg van de groeiende klantenkring is het autobedrijf in 1967 genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe grotere locatie aan de Beerseweg in Haps, vlak bij het transportbedrijf. Na gestart te zijn in het nieuwe pand ontstaat de behoefte aan een extra arbeidskracht, dus ook broer Henk doet zijn intrede in het bedrijf.

Jaren ‘70
In 1971 zal ook Jac zich als vierde broer toevoegen tot het bedrijf, waarmee de 1e generatie compleet is. Vervolgens wordt in 1972 het officiële dealerschap van het merk Simca verworven. Later dat jaar wordt in Cuijk een servicepunt opgericht met daarbij een Shell tankstation. Om de activiteiten van het merk Simca uit te breiden over een groter gebied wordt in 1974 in Grave een nieuwe vestiging opgericht. Als extra activiteit beschikt deze vestiging over een afdeling voor schadeherstel. In 1979 wordt het Mazda-dealerschap overgenomen in Nieuw-Bergen, waardoor het bedrijf over vier vestigingen beschikt.

Jaren ‘80

De vestiging in Nieuw-Bergen start in 1981 met het dealerschap van Mercedes-Benz, naast het reeds bestaande dealerschap van Mazda. Tevens wordt het merk Simca wereldwijd gesplitst in Talbot en Chrysler. Het Simca-dealerschap van de Nabuurs-bedrijven in Cuijk, Grave en Haps gaat dan over in het dealerschap van Peugeot-Talbot. In 1984 komt Tonny Nabuurs, directeur en oprichter van het bedrijf, onverwacht te overlijden. Vanaf dit moment vormen de broers Marius, Jac en Henk de directie van het bedrijf. In de periode daarna neemt vanuit de zakelijke markt de interesse in lease-auto´s toe, zodat Nabuurs Lease als extra activiteit wordt opgericht in 1985.

Jaren ‘90

In Venray wordt een bestaande Peugeot-organisatie overgenomen, waardoor Nabuurs beschikt over vier Peugeot-vestigingen. In Nieuw-Bergen wordt gestopt met de Mazda activiteiten.

Jaren ‘00

In de zomer van 2000 wordt de nieuwe hoofdvestiging in Cuijk geopend, waarin alle Peugeot-activiteiten van de oude vestigingen van Cuijk, Grave en Haps gecentraliseerd worden. Een van de hoogtepunten tijdens de opening van deze vestiging was de onthulling van een borstbeeld ter gedachtenis aan Tonny Nabuurs, oprichter van het familiebedrijf. De vestiging in Haps wordt in gebruik genomen door de afdeling schadeherstel. In 2001 verhuist ook het Shell-servicestation vanuit het centrum van Cuijk naar de nieuwe hoofdvestiging. In 2002 wordt de nieuwe Europese wetgeving bekend, met als gevolg dat fabrikanten het aantal dealers sterk terug willen dringen. Nabuurs kiest voor een sterke Peugeot-organisatie en stoot de Mercedes-Benz vestiging in Nieuw Bergen af. Om het afzetgebied van Peugeot te vergroten wordt in 2003 de vestiging Veghel toegevoegd. Tevens wordt de verkoopactiviteit van de Peugeot-vestiging in Heijen overgenomen, waarmee Nabuurs beschikt over vier Peugeot vestigingen (Cuijk, Heijen, Veghel, en Venray). Vanaf 2007 neemt de 2e generatie de activiteiten van de 1e generatie over. Miranda Nabuurs (dochter van Tonny), Ilse Nabuurs (dochter van Marius) en Jeroen Nabuurs (zoon van Henk) zijn vanaf dat moment de nieuwe eigenaren en directie van het familiebedrijf.

Jaren ‘10
De autobranche heeft te maken met grote veranderingen, nu en in de nabije toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van elektrische auto’s. Peugeot speelt in op die veranderingen door te kiezen voor enkel nog dealervestigingen in de 40 grote steden van Nederland. In de omliggende gebieden is alleen nog ruimte voor secundaire verkoopvestigingen en servicepunten. Om succesvol te blijven heeft Auto Nabuurs ervoor gekozen om per 1 november 2017 de vestigingen van Cuijk en Venray samen te voegen in Cuijk. De Udense vestiging van Auto Nabuurs wordt onderdeel van Nefkens. Door onze activiteiten in Cuijk te centraliseren, kunnen we daar maximaal investeren in persoonlijk contact, hoogwaardige kwaliteit en een uitgebreid dienstenaanbod. Daarnaast mag Auto Nabuurs zich binnenkort Erkend Reparateur van Peugeot én Citroën noemen.