WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN VIGNET EN TOL?

Voor het ene land moet je een vignet hebben terwijl je in het andere land tol dient te betalen. Wat is het verschil? In welk land moet je tol betalen en in welk land heb je een vignet nodig? Wij zetten het voor je op een rijtje.

WAAROM TOL BETALEN OF EEN VIGNET KOPEN?

Bij zowel tol als het vignet betaal je in principe om gebruik te mogen maken van wegen, bruggen en tunnels in een bepaald land. In het ene land betaal je met de tol of het vignet de wegenbelasting waarbij in een ander land de bijdrage wordt gebruikt om nieuwe bruggen, tunnels en wegen aan te leggen. De manier waarop je deze bijdrage betaalt verschilt alleen per land.

Peugeot

HET VERSCHIL TUSSEN TOL EN VIGNET

Bij tol betaal je om gebruik te maken van een specifieke weg, tunnel of brug. Bij het vignet betaal je vooraf een bijdrage waardoor je voor een bepaalde periode gebruik kunt maken van de snelwegen, tunnels en bruggen in dat land. In landen als Oostenrijk en Zwitserland dien je gebruik te maken van een vignet terwijl je in Frankrijk en Denemarken tol moet betalen.

WAAR MOET JE TOL BETALEN OF HEB JE EEN VIGNET NODIG.

Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire vakantielanden in Europa waar je een vignet nodig hebt of tol moet betalen:
-BelgiëTol
-BulgarijeTol en vignet
-DenemarkenTol
-Engeland en IerlandTol
-FrankrijkTol
-Hongarije E-vignet
-ItaliëTol
-KroatiëTol
-OostenrijkVignet
-PolenTol
-PortugalTol
-SpanjeTol
-TsjechiëVignet
-NoorwegenTol
-ZwedenTol
-ZwitserlandVignet

MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND EN FRANKRIJK

Naast het feit dat je in Frankrijk voor veel snelwegen tol dient te betalen heb je voor veel Franse steden ook een milieusticker of eco-vignet nodig. Ook in Duitse steden heb je vaak een milieusticker nodig. Lees meer over de milieusticker in Duitsland en Frankrijk in onze speciale blogartikelen.

CONTROLEER JE AUTO VOOR VERTREK

Ga je met de auto op vakantie? Controleer dan voor vertrek onder andere de banden en vloeistoffen van de auto. Heb je zelf geen tijd om een controle uit te voeren? Laat dan één van de specialisten van Nabuurs een vakantiecheck uitvoeren. Je kunt voor een vakantiecheck terecht bij Nabuurs in Cuijk.

MAAK EEN AFSPRAAK